fredag, mars 16, 2007

10%

Om man inte har något bättre för sig kan man göra en snabbkalkyl på hur mycket av vår väntetid vi betat av. Om man försöker vara lite positiv och fortfarande tror på att vi får vänta i två år så har vi faktiskt nu avklarat 10% av väntetiden.... (från HTK tills man är hemma med barnet). Jag antar att det egentligen är en optimistisk beräkning, men tills motsatsen är bevisad så... I somras när vi höll på att bestämma oss för land så var tiden 14-16 månader för Kina enligt samma beräkning. Gruppen som senast fick BB beräknas få 19 månader på grund av det Kinesiska nyåret som försköt deras resa.

... Kanske skulle jag jobba lite också... Men det är fredag och fint vårväder, så man blir alldeles sugen på att inte jobba alls.

Jag längtar till påsk då vi ska åka och fira med min familj. Lammstek.... Pappa fyller 65, så det ska ju också firas. Familjen bor 30 mil från oss, så vi ses inte så jätteofta. Faktiskt var det i julas vi alla sågs senast.

J's familj finns på ca 40 mils avstånd. Att inte ha sina familjer i närheten är inget som hittills varit så negativt. Men nu när vi ska skaffa barn så börjar man fundera kring det. Att far- och morföräldrarna till vårt barn inte kommer att finnas så nära. Plötsligt känns det som en stor nackdel både för oss och för barnet. Det måste ju vara guld värt för ett barn att ha sin släkt i närheten och kunna få en nära relation till dem. Och för vår del att kunna få lite avlastning någon gång ibland.

Min syster med familj är de som finns närmast oss, på bara några mils avstånd. Med en ett-åring som håller på att skolas in på dagis har de ganska fullt upp, så vi har inte heller setts så mycket på sistone. Nu när föräldraledigheten är slut för dem och det ska skapas rutiner med jobb och dagis så hade mor- och farföräldrar inte varit så dumma att ha i närheten.

Varken jag eller J har några direkta band i Skåne. Vi har bara blivit kvar efter att vi pluggade, och trivs bra. Vi gillar det lugna tempot - 'allt ordnar sig, en sak i taget' - och att det är en hel månad längre sommar. Fast är vi sugna på att flytta närmare våra familjer? Hmmmm.... Detta tål att tänkas över. Och vi har ju gott om tid att tänka över det... om man säger så...

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida